General Ali Rıza Gürcan Cd. Çırpıcı Çıkmazı Sk. No: 2 Kat: 11 Daire: 64 Merter, Zeytinburnu – İstanbul
tren

Bankacılık ve Finans

Home » Bankacılık ve Finans

EHB, bankacılık ve finans sektöründe tahsili gecikmiş kredi alacaklarının (kredi kartı, bireysel kredi, taşıt kredisi, konut kredisi, KOBİ kredisi vb. her türlü krediden doğan alacaklar) hem idari takip hem de yasal takip süreçlerini etkin, hızlı ve sistematik bir şekilde yürütmeyi görev edinmiştir.
Özellikle idari takip sürecinden sonra direkt olarak devreye giren EHB; kötü alacakları sıkı takip altına alarak, borçlularla etkili diyalog kurarak, tahsilat sürecini müvekkil odaklı olarak çözüme kavuşturarak, borçlunun durumuna göre müvekkilin tercih ve talimatı doğrultusunda yeniden ödeme planı hazırlayıp refinansman seçenekleri sunarak, aktif verimliliği arttırıcı analitik çözümlerle daha hızlı, daha verimli ve yüksek getirili tahsilat sağlayarak, profesyonel raporlama sistemi ile şeffaf takip araçlarını hizmete sunarak maksimum performans ve müvekkil memnuniyeti sağlamaktadır.

Sizlere, danışmanlık hizmeti olarak, avukatlarımız aracılığıyla; bankalara, varlık yönetim şirketlerine, ulusal ve ulusalar arası kiralama şirketlerine, her türlü hukuki hizmeti vermeye devam ediyoruz.  Aynı zamanda kredi alan şirketler, şahıslara da geniş desteğimizi sağlayarak, her türlü sorunlarınıza cevap vermeye çalışıyoruz.  Şirketimiz sağladığı hizmet ile, uluslararası ve ulusal olmak üzere yeniden yapılandırma anlamında da destek olmaktadır. Sitemiz üzerinden yardım alarak tüm sorularınıza yanıt bulmanız da mümkündür.

Özet olarak geçmek gerekirse bir işletmenin bankacılık faaliyetlerine başlaması için; bankalar kanuna ya da özel kanuna göre; bankacılık işlemleri yapma ve mevduat toplama için gerekli izinleri almış olması gerekmektedir. Aynı zamanda kendilerine bu yetkilerin verilmesi de önemlidir. Bankaların kurulması için anonim ortaklık gerekmektedir. Bu zorunluluk aynı zamanda yatırım ve kalkınma bankaları için de geçerlidir. Danışmanlık hizmetlerimiz Bankalara özel olarak verdiği hizmet ile her geçen gün güvenilir bir işbirliği için önemli adımlar atmaya devam etmektedir.

Bankacılık ve Finans Hukuku Konuları

Bankacılık ve finans hukuku konuları şu başlıklar altında destek vermekteyiz.

  • Kredi sözleşmeleri için hukuksal destek
  • Tahsilat Sürecini Yönetme
  • Teminatlı ve ipotekli işlemler sayesinde doğan avantajlar
  • Teminat ve İpoteklerin hukuksal olarak düzenlenmesi
  • Kredi Sözleşmelerinin denetimi ve düzenlenmesi
  • Şirket finansmanı düzenleme ve denetlenmesi
  • BBDK ve TMSF ile alakalı hukuksal işlemler
  • Faktoring ve Finansal işlemlerin hazırlanması
  • Faktöring ve Leasing alanında hukuksal destek
  • Mali organizasyonların denetlenmesi
  • Bankacılık operasyonlarının denetlenmesi

Bankacılık ve Finans Hukuku Alanında Sıkça Sorulanlar

Bankalar kredi kartından yıllık ücret alabilir mi?
BDDK’ya göre, kart çıkaran bankalar, ücret ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri kredi kartı türü sunmak zorundadır. Eğer banka kartı aidatsız vermez ise, normal kredi kartından ücret talep edemez.
Çek ile alakalı yaşadığım sorunların çözümü için ne yapmam gerekiyor?
Türk Ticaret Kanununa göre çek ile alakalı yaşadığınız sorunlar için yargısal mercilere gitmeniz gerekmektedir.
Kredi Kartı borcumu ödemezsem ne olur?
Eğer kredi kartı borcunuzu 90 gün boyunca ödemez iseniz yasal takip başlamaktadır. Banka avukatları ile muhatap olmak zorunda kalacağınız gibi aynı zamanda kara listeye de girebilir, bunun yanında icralık da olabilirsiniz. Bankanız ile taahhüt imzalamanıza rağmen borcunuzu ödememeniz halinde, hapis cezası alabilirsiniz.
Kredi çıkmıyor, ne yapmam gerekiyor?
Sizlere kredi çıkmamasının pek çok nedeni olabilir. Kredi kartı notunuz düşük ise, bankalar ile düzenli olarak çalışmalı ve kredi puanınızı yükseltmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda ödemelerinizi düzenli olarak ödemeniz, sizin kredi puanınızın yükselmesine neden olacaktır. İstediğiniz kredinin aylık taksitinin en az 2 katı kadar geliriniz olduğunu ispatlamanız gerekiyor.
Kredi kartı borcumu ödemedim hapis cezası alır mıyım?
Kişiye, sadece kredi kartı borcu olduğu için hapis cezası verilmez. Fakat borçlu icrada ödeme taahhüdünde bulunur ve sonrasında buna uymaz ise, bazı durumlarda hapis cezası alması söz konusu olacaktır.
Banka Hukuku nedir?
Bankalar ile alakalı hukuk kuralları, yasal düzenlemeleri ve bu kurallara uyulması halinde karşılaşılması olası tüm yaptırımları içeren konuya banka hukuku ismi verilmektedir.
Buraya soruyu yazınız
Buraya cevabı yazınız
Feel free to ask us questions!